keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Polttariseikkailu ja työnteon ihanuus

Tänne on tullut uusia lukijoita! En tiedä miksi, mutta tervetuloa kuitenkin. Kuten otsikosta voi todeta, on meikäpallero saanut kuin saanutkin kesätöitä! HAAAALLELUUJA. Työnkuva on seuraavanlainen: istun kylmässä hallissa ja laitan pierulta haisevia muoviläpäreitä räystäsputkenjatkeeseen, kasaan niistä etäisesti hyrrää muistuttavia häkkyröitä ja laitan lootaan. Kuulostaa eksoottiselta, vai mitä? Tähän mennessä olen nauttinut siitä, että minulla on töitä. Josta saa rahaa. Jotka käytän ensi kesänä häihin. Kaikilla ei ole käynyt yhtä onnellisesti kesätöiden suhteen. Ainoa valituksenaihe on se, että jo ennestään tietokoneen ääressä istuessa vinkuralleen kasvanut selkäni ja lysyssä olevat hartiani menevät entistä enemmän mutkalle. Onko kukaan muu joutunut ikinä käyttämään pumppukärryä? Ei jumalauta mikä helvetin esikartanoista rahdattu vehje. Sama miten sitä pyörittää, niin aina se kannossa oleva laatikko menee kilometrin ohi kohteesta tai pahimmassa tapauksessa jäät koko paskan kanssa jonnekin jumiin. Nuoren tytön poskille nousi tänään kaino puna, kun työkaverit (minua aika paljon vanhemmat ja kokeneemmat miehet) katselivat epätoivoista yritystäni saada tuota oranssia vittupäätä hallintaani. Teki mieli tirauttaa itku.Kuvan kärry ei liity tapaukseen. (aivan liian hifi malli)


Majoitun siis kesän porukoitteni luona entisellä kotipaikkakunnallani. Sulho (vai saako sanoa aviomies? Saa!) jäi vahtimaan kämppäämme yksin. Ikävä alkaa painaa jo tässä vaiheessa, kun toinen ei olekaan vieressä aamulla. Viikonlopuksi paahdan onneksi kotiin :)

 Olin viime viikonloppuna ystäväni polttareissa Tampereella. Meitä oli yhteensä viisi, juuri sopivasti yhteen autoon, jolla kiesitimme paikasta toiseen. Ohjelmaan kuului runsas aamupala, tehtävien tekoa kaupungilla, Pyynikin näkötornista laskeutumista, purjelentoa(!), elämäni ensimmäinen kiinalaisessa käynti ja tappiin asti juhlimista baarissa. Lupauduin laskeutumaan päivänsankarin kanssa tuolta tornista alas. Sopivat kengätkin oli jalassa ihan vain kyseistä aktiviteettia varten. Laitoimme valjaat päälle, kypärät päähän ja lyhyen harjoittelun jälkeen hissillä ylös. Tässä vaiheessa iski niin järkyttävä kuumotus että tasanteelle päästyämme minun piti iskeä kontilleen ja hiipiä seinää myöten kohtaan, josta laskeminen aloitettiin. Tuleva morsio lasketui reippaasti alas, mutta minun huohotukseni muuttui äkkiä hyperventiloinniksi. Ohjaajasetä kyseli huolestuneena, onko kaikki kunnossa. No mitäpä lottoat. Valehtelin kaiken olevan ihan hyvin, vaikka mikään ei ollut kivasti. Huipulla tuuli epämiellyttävästi, mikä vain lisäsi kuolemanpelkoani. Sain räpsäistyä muutaman kuvan laskeutuvasta ystävästäni, mutta sitten painuin nopeampaa kuin Usain Bolt rappusia alas maan kamaralle. Onneksi tästä ilosta ei meikäläisen tarvinnut maksaa :D

Purjelento oli koko päivän kohokohta. Polttarisankari luuli, että menemme ajamaan kartingia, sillä lentopaikan vieressä oli kartingrata. Hänen leukansa loksahti auki, kun kulman takaa paljastui halli täynnä lentämiseen suunniteltuja koneita. Purjelentokoneeseen istutettiin morsion lisäksi jantteri, joka osasi ohjata härveliä. Olin hyvin epäuskoinen sen suhteen, pysyykö moottoriton, kindermunasta putkahtaneen näköinen muovinpala taivaalla laisinkaan. Hyvin se kuitenkin näytti liitävän saatuaan vauhtia toiselta koneelta, johon se oli kiinnitetty köydellä. Alunperin olimme varanneet ajan laskuvarjohyppyyn Jämijärvelle, mutta samaisessa paikassa kävikin pieni onnettomuus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/201404200163249_uu.shtml joten peruutimme ajan pikaisesti. Jännittämisen jälkeen maistui buffetateria kiinalaisessa. Oli kyllä hurjan hyvää! En ymmärrä, miksen ole aikaisemmin eläessäni käynyt kiinalaisessa. Kaikki mitä maistoin oli hyvää (saattoi tosin johtua siitä, että _KAIKKI_ oli uppopaistettua. Myös jälkiruoka.)

Lyhyehköjen yöunien jälkeen kävin pyörähtämässä Ikeassa, mistä tarttuikin mukaan parvekekalusteiden lisäksi muutama häihin liittyvä juttu. Koska kamerani piuha on toisella paikkakunnalla, teen romuista postauksen viikonloppuna :) Nyt perse peiton alle ja unta kuuppaan. Huomenna on työpäivä! (€€€€€€€€€€€€)

4 kommenttia:

 1. Pumppukärryt, joka varastonaisen perustyöväline. :)
  Meillä on kahdet oranssit ja yhdet keltaiset, joissa on vaaka.
  Älä huoli, en minäkään osunut ensin niillä paikalleen, nykyään käytän niitä potkulautana.
  Minä ajan myös pinkkaria ja trukkia. Ne vasta pelottavia vehkeitä onkin.
  Kaikkeen oppii, eikä se voi olla vaikeaa, jos miehetkin osaa niitä käyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virheistä oppii ja kokemust karttuu t: pikku-G :D

   Poista
 2. Oliko jälkkäriksi friteerattua banaania ja vaniljajätskiä? ;) Just eilen rohmusin oman annokseni lisäksi yli puolet mummuni banskusta :D Se on vaan niin hyvää! :)

  VastaaPoista